Welkom Visie Aanbod Werkwijze Over ons Contact

Visie op mens en paard


Ieder mens heeft recht op liefde en zorg in een veilige omgeving waar het zich kan ontwikkelen en opgroeien tot een persoon die verantwoordelijkheid neemt voor zijn  leven binnen zijn eigen mogelijkheden.


In het werken met mensen en paarden heb ik een voorbeeldfunctie. Het respectvol omgaan met zowel mens als dier staat voor mij voorop.  


Als mens kunnen we ontzettend veel ervaren en leren in de omgang met paarden. In het samenzijn met paarden worden we uitgedaagd tot handelen en komen we in het hier en nu. Paarden reageren direct en zonder oordeel op ons gedrag. Ook zijn paarden in staat ons te dragen en in beweging te zetten en heeft de beweging van het paard een bewezen positieve werking op ons zenuwstelsel en onze zintuigen.  Er is altijd sprake van een bewegingsdialoog.


Onze verbinding met paarden en de specifieke eigenschappen van deze prachtige dieren zijn uitstekend in te zetten bij gewenste veranderingsprocessen. Ze zorgen voor een unieke ervaring met een groot leerpotentieel.


Het paard is geschikt als co-therapeut en leermeester wanneer het respectvol en deskundig wordt ingezet. De basis voor een goede samenwerking met het paard ligt in de waarborging van zijn individualiteit en in het respecteren van zijn karakter. Het paard moet paard kunnen zijn met voldoende buitenruimte voor fysieke beweging en sociale omgang in een kudde. 

.