Paardencoaching

Op haar praktijk te Nijmegen biedt Nathalie van der Knaap coaching met paarden voor particulieren en professionals die hun persoonlijke en relationele vaardigheden willen versterken. Binnen de coaching worden concrete, ervaringsgerichte leersituaties aangeboden door het doen van oefeningen met één of meerdere paarden.

“Paarden accepteren ons en geven grenzen aan zonder onderscheid te maken”

Coaching met paarden

In de paardencoaching creëren we oefensituaties die inzicht bieden in uw patronen van interactie en communicatie. Hierdoor leert u uw valkuilen beter herkennen. Ook krijgt u van de paarden ruimte om hiermee te experimenteren in het hier en nu. Binnen de coaching met paarden wordt vooral naast het paard gewerkt, dit noemen we grondwerk. Hierbij gaat u de interactie aan met het paard door contact te maken en af te stemmen middels intentie, stem en lichaamstaal.

Naast het leren herkennen van blinde vlekken en patronen is het doel van de coaching vooral dat u zelf authentieke vaardigheden in communicatie en leiderschap ontdekt. Hiermee versterkt u uw persoonlijke effectiviteit en competenties. De aanpak kan zowel confronterend als leerzaam zijn en biedt nieuwe inzichten.

De paarden waarmee geoefend wordt zijn minimaal 6 jaar oud, gezond en mensgericht en hebben een vertrouwensband met de coach.

Voor wie

Voor particulieren en professionals die hun persoonlijke en relationale vaardigheden willen versterken. Maar ook voor mensen die gewoon wat extra ondersteuning zoeken en met behulp van het paard naar zichzelf durven te kijken. Ervaring met paarden is niet nodig.

Werkwijze

U formuleert zelf uw doel of thema tijdens de sessie. Er kan van tevoren een traject afgesproken worden met meerdere doelen, maar losse sessies behoren ook tot de mogelijkheden.

De kosten voor paardencoaching bedragen €90,- per sessie en via uw werkgever €135,-. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact op voor vragen, informatie of aanmelding.