Paardencoaching

Op haar praktijk te Nijmegen biedt Nathalie van der Knaap coaching met paarden voor particulieren en professionals die hun persoonlijke en relationele vaardigheden willen versterken. Binnen de paardencoaching worden concrete, ervaringsgerichte leersituaties aangeboden waarbij oefeningen met één of meerdere paarden gedaan.

“Paarden accepteren ons en geven grenzen aan zonder onderscheid te maken”

Paardencoaching

In de coaching met paarden creëren we oefensituaties die inzicht bieden in uw patronen van interactie en communicatie. Hierdoor leert u uw valkuilen beter herkennen. Ook krijgt u van de paarden ruimte om hiermee te experimenteren in het hier en nu. Binnen de coaching met paarden wordt vooral naast het paard gewerkt. Dit noemen we grondwerk. Hierbij gaat u de interactie aan met het paard door contact te maken en af te stemmen middels intentie, stem en lichaamstaal.

Naast het leren herkennen van blinde vlekken en patronen is het doel van de coaching vooral dat u zelf authentieke vaardigheden in communicatie en leiderschap ontdekt. Hiermee versterkt u uw persoonlijke effectiviteit en competenties. De aanpak kan zowel confronterend als leerzaam zijn en biedt nieuwe inzichten.

De paarden waarmee geoefend wordt zijn minimaal 6 jaar oud, gezond en mensgericht. Ze hebben bovendien een vertrouwensband met de coach.

Voor wie

Paardencoaching is er voor particulieren en professionals die hun persoonlijke en relationale vaardigheden willen versterken. Maar ook voor mensen die gewoon wat extra ondersteuning zoeken en met behulp van het paard naar zichzelf durven te kijken. Ervaring met paarden is echter niet nodig.

Werkwijze

U formuleert zelf uw doel of thema tijdens de sessie. Van tevoren kan een traject met meerdere doelen worden afgesproken. Maar losse sessies behoren ook tot de mogelijkheden.

De kosten voor paardencoaching bedragen €90,- per sessie en via uw werkgever €135,-. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact op voor vragen, informatie of aanmelding.