De kudde

De paarden waar Paardenwijs mee werkt zijn door Nathalie opgeleid en worden paardvriendelijk gehouden op ons eigen terrein in Malden bij Nijmegen. Ze hebben veel bewegingsruimte en lopen 24/7 buiten met schuilplekken. Naast onze eigen paarden staan ook enkele gastpaarden in de kudde. We streven ernaar de kudde zo stabiel mogelijk te houden. Graag stellen we alle paarden aan je voor.

Amy

Amy is een Gelderse merrie uit 2010 (V Wervelwind x Patijn) en in oktober 2020 bij ons gekomen. Ze is beleerd voor de wagen en wordt momenteel gereden en opgeleid voor recreatieve voltige. Ze is een zeer sociaal, vriendelijk en energiek paard wat snel leert, graag met je werkt en van knuffelen houdt.

Figo

Figo is een Friese ruin uit 2015 (V Bonte Willem x Adel) en in 2018 bij ons gekomen. Hij is van jongsaf aan de hand en de longe beleerd en wordt vanaf zijn 5e bereden en opgeleid voor recreatieve voltige. Figo loopt sinds de zomer van 2021 mee in de therapiën. Hij is een vrolijk, slim en sociaal paard wat van aandacht houdt.

Zano
Zano

Zano is  een KWPN (Nederlands warmbloedpaard) ruin uit 2004 (V Kennedy X Horatio) en sinds 2022 bij ons. Zano is een zachtaardig, zelfstandig en stabiel paard. In de kudde heeft hij al snel de leiding genomen en is graag in het gezelschap van de merries. Met de ruinen speelt hij ook en hij houdt graag de hele omgeving in de gaten. Zano wordt gereden en opgeleid voor recreatieve voltige en ingezet in de therapie.

Lotte

Lotte is een Gronings-Gelderse merrie uit 2007 (V Orbaldo) en sinds 2014 bij ons als gast. Ze wordt voornamelijk gereden door haar eigenaars en soms door mij ingezet met grondwerk tijdens therapie- of coachingsessies. Zij is een sterk, gevoelig en zachtaardig paard wat graag voor je werkt.

Kraftur

Kraftur is een IJslandse ruin uit 1999 en sinds 2016 bij ons als gast. Hij wordt gereden door zijn eigenaresse en is door mij ook opgeleid voor recreatieve voltige en draait mee tijdens therapie- en coachingsessies. Hij is een wijs, stabiel en lief paard met een sterke wil.

Neo

Neo (Neapolitano Bonavista) is een Lippizaner ruin uit 2002 en sinds de zomer van 2020 bij ons als gast. Hij wordt gereden door zijn eigenaresse en haar zoon en soms door mij ingezet met grondwerk tijdens therapie- of coachingsessies. Hij is een krachtig, eigenzinnig en edel paard.

Golan

Golan is een Welsh Cob ruin uit 2001 en sinds de zomer van 2021 bij ons als gast. Hij is beleerd voor de wagen en onder het zadel en wordt momenteel alleen gereden en getraind door zijn eigenaresse. Hij is een lief en stabiel paard en voelde zich snel thuis in de kudde.

Blaer
blaer

Blaer is een IJslandse ruin uit 2006 en sinds 2022 bij ons als gast. Hij wordt voornamelijk gereden door zijn eigenaar en voelde zich al snel thuis in de kudde. Hij speelt met alle ruinen en is een vrolijk, eigenwijs en energiek paard.

Hond Loeka

Loeka is een Beauceron teefje uit 2017 en wordt soms ingezet als therapiehond. Ze is een vriendelijke, sociale en soms over-enthousiaste en eigenwijze hond, die niet uitgeleerd raakt en graag met iedereen speelt.

In Memoriam

San

San: een KWPN (Nederlands warmbloedpaard) merrie uit 1999 (V Lord Sinclair x Dublin) en sinds 2010 bij ons. Zij was een sensitief, eigenzinnig en zorgzaam paard waar bijna iedereen zich veilig op voelde. Ik had een erg sterke band met haar, maar helaas heeft ze in haar laatste jaar veel last gehad van verschillende kwalen. Daarom mocht ze in de zomer van 2020 met pensioen en we hebben samen nog genoten van heerlijke bosritten. Helaas hebben we haar half december 2020 moeten laten gaan na een ernstige koliek. Ze was 10 jaar lang een fantastisch therapiepaard en het vaste maatje van paard Otto.

Otto

Otto: een KWPN (Nederlands warmbloedpaard) ruin uit 1996 (V Haarlem x Zeoliet) en sinds 2010 bij ons. In 2018 ging hij met pensioen, maar werd nog af en toe gereden en heel soms ingezet tijdens een therapie- of coachingsessie. Hij was een zachtaardig, introvert en sterk paard. In de kudde had hij een belangrijke leidersrol, waarmee hij hielp bij het opleiden van de nieuwe paarden.

Mark

Mark: mijn grote KWPN ruin (V Damocles x Ideaal), waarmee ik PaardenWijs ben gestart en van wie ik ontzettend veel heb geleerd. Mark was een enorm betrouwbare en vriendelijke co-therapeut. Vanwege verschillende aandoeningen werd hij steeds gevoeliger voor blessures en heb ik helaas veel te vroeg (2008) afscheid van hem moeten nemen.