De locatie

PaardenWijs heeft een prachtige buitenaccommodatie gelegen tegen het natuurgebied Heumensoord tussen Malden en Nijmegen. De paarden leven daar in een kudde met voldoende ruimte om 24/7 ongehinderd te kunnen bewegen. Ze hebben schuilplekken tegen zon, regen en kou. Ook zijn alle faciliteiten aanwezig om ongestoord met de paarden en elkaar te kunnen werken in een natuurlijke omgeving.

Een oase voor paard,…

Het terrein is in de afgelopen jaren omgevormd tot een zogeheten Paddock Paradise waar paarden op natuurlijke wijze worden gehouden. Naast onze eigen paarden staan er ook enkele gastpaarden. We streven ernaar deze kudde zo stabiel mogelijk te houden. Alle paarden en pony’s leven 24/7 buiten op een terrein van twee hectare met meerdere weides en een uitgestrekte track die ze langs verschillende voer-, drink-, schuil-, rol- en speelplaatsen voert.

De paarden krijgen hiermee niet alleen voldoende dagelijkse beweging. Ze leven als een kudde in sociale interactie met elkaar. Ze krijgen de ruimte en vrijheid om op een meer natuurlijke en gezonde manier paard te zijn!

…mens en natuur.

De accommodatie biedt voorzieningen als een stalgebouw met sanitair, pipowagen, poetsplaats, rijbak en roundpen/longeercircel om in alle rust met de paarden en elkaar te kunnen werken. 

Bij therapieën en coaching wordt ook regelmatig een wandeling met het paard gemaakt door de naastgelegen bossen van Heumensoord. Bij teamdagen, bedrijfstrainingen en workshops bieden we groepen de gelegenheid om heerlijk in de buitenlucht te vergaderen of lunchen.

de locatie

We streven naar een duurzame, ecologische en circulaire ontwikkeling van ons terrein dat is omgeven door weilanden, natuur en bossen. Door natuurlijk weide- en mestbeheer en de aanleg van inheemse hagen, solitaire bomen, boomgaarden en een biologische moestuin zien we de diversiteit en aantallen in flora en fauna om ons heen ieder jaar groeien