Welkom Visie Aanbod Werkwijze Over ons Contact

Training en coaching


Binnen onze trainingen en coaching creëren we oefensituaties die inzicht bieden in uw patronen van interactie. U leert uw valkuilen herkennen en krijgt van het paard de ruimte om hiermee te experimenteren in het hier en nu. De aanpak is zowel confronterend als leerzaam en biedt altijd nieuwe inzichten binnen het leerproces.


Een paard is een vluchtdier en zodoende altijd alert op zijn omgeving. Hierdoor kan een paard op afstand onze bedoelingen aanvoelen. Wanneer wij dubbele boodschappen geven  kan het paard ons letterlijk niet volgen en zal instinctief afstand houden.  


Een paard heeft behoefte aan een leider met natuurlijk overzicht en overwicht. Een goede leider is voor een paard onmisbaar. Feilloos voelt het paard aan wie geschikt is om te leiden. Wanneer het paard ons vertrouwt, ontstaat een open communicatie waarin we verbaasd staan van wat dit imposante dier allemaal voor ons wil doen.


In de bedrijfstrainingen heeft Paardenwijs een aanbod op maat. Nathalie van der Knaap werkt daarbij zowel zelfstandig als in samenwerking met deskundigen in equitherapie, communicatie, effectieve interactie, lichaamsbewustzijn, bedrijfsorganisatie, opstellingen en hulpverlening.


Neem contact op voor vragen, aanvullende informatie of een afspraak.

Paarden hebben het vermogen

een proces te activeren waarbij

je leert op je eigen twee benen

te staan.

M. Coates.

Paarden zoeken contact en

voelen ons aan.

Paarden accepteren ons en geven

grenzen aan zonder onderscheid

te maken.

Het paard vergroot mijn wereld en biedt  nieuw perspectief.

Equitherapie en begeleiding Training en coaching Workshopagenda