Workshop Paardencoaching

voor Teambuilding en Teamdagen

PaardenWijs heeft een prachtige buitenlocatie bij Nijmegen. Daar verzorgen we leerzame en ervaringsgerichte trainingen en clinics met onze paarden voor teams, organisaties en andere groepen. Ontspanning en plezier zijn belangrijke elementen. Voor een leuke, ontspannen en leerzame teamdag zetten we naast paardencoaching ook andere teambuilding activiteiten in. Bijvoorbeeld boogschieten, tai chi aikido, boksen en zen mindfulness.

“Paarden zijn niet alleen prachtige dieren. Het zijn ook gevoelige dieren die in staat zijn ons dingen over onszelf te leren.”

Trainingen, clinics en workshops paardencoaching

PaardenWijs biedt trainingen en clinics met paardencoaching. Paardencoaching is een ervaringsgerichte werkvorm bij teambuilding. Deelnemers werken aan hun contact en afstemming, interactie, samenwerking en leiderschap. Hierbij wordt naast het paard gewerkt. Dit noemen we grondwerk.

´Je gaat de interactie aan met het paard door contact te maken en af te stemmen en door het paard met uw intentie, stem en lichaamstaal te leiden. Hoe stel je je op? Wat straal je uit? Hoe reageer je op weerstand? Op welke manier nodig je uit? Hoe breng je in beweging? Wanneer en hoe geef je grenzen aan?´

Met de paarden creëren we oefensituaties die inzicht bieden in uw patronen van interactie en communicatie. Hierdoor leert u uw valkuilen beter herkennen. Ook krijgt u van de paarden ruimte om hiermee te experimenteren in het hier en nu. Naast het leren herkennen van blinde vlekken en patronen is het doel van de coaching vooral dat u zelf authentieke vaardigheden in communicatie en leiderschap ontdekt.

Hiermee versterkt u uw persoonlijke effectiviteit en competenties. Ontspanning en plezier zijn belangrijke elementen tijdens de activiteiten.

Actieve teamdagen als teambuilding

Ook bieden we leuke, actieve teamdagen van één of meerdere dagdelen. Naast onze workshop paardencoaching zetten we daarbij ook trainingen met boogschieten, tai chi, aikido, boksen en zen mindfulness inzetten. Deze trainingen worden gegeven door Rob van Ham.

Voor wie

Voor teams en groepen die willen leren hoe ze beter met elkaar en anderen contact kunnen maken en afstemmen.  En willen ontdekken hoe ze meer effectiviteit en authenticiteit in hun interactie, samenwerking en leiderschap kunnen brengen.

Werkwijze

Trainingen, clinics en dagprogramma’s worden altijd naar wens en op maat samengesteld. Houd er rekening mee dat u gedurende het hele programma met uw team of groep in de buitenlucht bent. Op het terrein zijn verschillende plaatsen om met elkaar te kunnen werken en er is sanitair aanwezig.

De kosten zijn mede afhankelijk van de duur, het aantal deelnemers en het gewenste trainingsprogramma. Dit wordt bij aanvraag bepaald.

Heeft u interesse? Neem dan gerust contact op voor vragen, informatie of een offerte.