Opstellingen met Paarden

De opstellingen met paarden worden verzorgd door Nathalie van der Knaap en systeemtherapeut Mary van Deursen. Zij verzorgt regelmatig  familie opstellingen vanuit haar eigen praktijk Vie-Zie. We werken voornamelijk middels de opstelling van het verlangen waarbij de paarden een centrale rol hebben.

“Paarden hebben het vermogen een proces te activeren waarbij je leert op je eigen twee benen te staan..”

Data

Zaterdagmiddag 1 juli, 16 september en 14 oktober 2023.

Praktisch

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers. Zodat iedereen die wil, ook aan de beurt komt. We starten om 12.30 uur en stoppen rond 17.00 uur.

Locatie: praktijk Paardenwijs, Veldweg, Malden.

Kosten bedragen €100,00 p.p

Graag aanmelden via whatsapp, mail of even bellen. Laat je verrassen!

Opstellingen met Paarden

Mary van Deursen en Nathalie van der Knaap begeleiden gezamenlijk opstellingsmiddagen met paarden in Malden.

Mary werkt al 20 jaar als systeemgericht therapeut met familie- en loopbaanopstellingen en Nathalie is naast systeemgericht gezinswerker sinds 2006 ook werkzaam als vak-/equitherapeut in haar eigen praktijk PaardenWijs.

Ze kennen elkaar al een lange tijd en vinden het waardevol om tijdens deze bijzondere middagen hun ervaring en kennis te bundelen. Voor geïnteresseerden een mooie gelegenheid om kennis te maken met de wijsheid van paarden en de kracht van opstellingen.

Werkwijze

Als mens kunnen we ontzettend veel ervaren en leren in de omgang met paarden. In het samenzijn met paarden worden we uitgedaagd tot handelen en komen we in het hier en nu. Paarden reageren direct en zonder oordeel op ons en zijn bijzonder geschikt om te laten zien waar knelpunten en openingen voor heling zitten.

Er zijn verschillende manieren om met opstellingen en paarden te werken. Wij werken met het opstellen van het verlangen, van een eigen intentie. Het paard krijgt de rol toebedeeld van het verlangen, van de intentie en als vraagsteller ga je zelf “aan de bak”. Dit is anders dan bij familieopstellingen waar je in eerste instantie ook een representant voor jezelf kiest.

Indien nodig kunnen andere deelnemers ingezet worden als representant in de opstelling. We nemen voor iedere deelnemer de tijd om een proces te laten ontstaan. Paarden laten heel zuiver zien wat er is en aan de zijlijn kunnen we dit goed waarnemen. De wisselwerking en de dynamiek die ontstaat tussen mens en dier maakt diepe indruk, het is voor alle aanwezigen een onvergetelijke ervaring.